Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă rămâne sub nivelul din 2019 (73%), arată datele Cushman & Wakefield.

În lunile ianuarie și februarie s-au înregistrat cele mai mari creșteri ale ratei de ocupare în comparație cu aceași perioada în 2022, iar Festivalul George Enescu din septembrie a crescut semnificativ ocuparea hotelurilor.

CITEȘTE ȘI: Hotelurile din Bucureşti, cea mai mare creştere a numărului de înnoptări

În același timp, tariful mediu al hotelurilor din București a fost de 96 de euro în 2023, în creștere cu 12% comparativ cu 2022 și peste nivelul din 2019 (86 de euro).

Oxford Economics estimează că cererea din București va depăși până în 2025 nivelurile din 2019 cu aproximativ 6%, fiind susținută de creșterea numărului de înnoptări ale turiștilor locali care au revenit la nivelurile din 2019.

La nivel regional, rata medie de ocupare a hotelurilor din capitalele din Europa Centrală și de Est (București, Bratislava, Budapesta, Praga, Sofia și Varșovia) se menține încă sub nivelurile din 2019.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...