Connect with us

București

Posesorii unui abonament Metrorex valabil vor beneficia de parcare gratuita

Published

on

Straulesti Multimodal Terminal
Terminalul Multimodal Străulești

Metrorex anunta ca, incepand cu data de 1 martie, parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Straulesti devine gratuita, in cadrul unui proiect pilot.

Acesta consta in acordarea locului de parcare gratuit pentru un interval zilnic de pana la 13 ore, intre orele 06:00-21:00, calatorilor care detin un abonament lunar/anual valabil si doresc sa-si lase autoturismul pentru a putea calatori in Bucuresti cu metroul.

Persoanele care beneficiaza de gratuitatea parcarii, in conditiile mai sus precizate, in cazul in care depasesc intervalul orar 06:00-21:00 sau durata stationarii autoturismului depaseste cele 13 ore (chiar daca se incadreaza in intervalul orar 06:00-21:00), vor trebui sa achite integral pretul de parcare corespunzator stationarii.

Pe durata derularii proiectului, tariful parcarii va ramane in continuare la 0,5 lei/ora pentru celelalte categorii de persoane, altele decat cele care au un abonament Metrorex lunar/anual valabil.

Scopul derularii proiectului pilot este acela de a identifica modalitati concrete de crestere a gradului de utilizare a parcarii Park&Ride de la Terminalul Multimodal Straulesti, prin introducerea unor noi variante de tarifare.

Terminalul Multimodal Straulesti ofera soferilor acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafata (STB), parcare de tip Park&Ride si sali de asteptare.

Mai mult, Terminalul Multimodal Straulesti are acces direct in statia de metrou Straulesti si este prevazut cu scara rulanta, lift si trotuar mobil.