Povești cu vinuri românești 2023 Câștigătorii categoriilor cele mai frumoase etichete și cea mai creativă coperta a catalogului

Cea de a VIII-a ediție a concursului “Povești cu vinuri românești” organizat de BASF în colaborare cu ADAR au premiat cele mai bune vinuri și spumante de la principalii producători din țară. Vinurile premiate au fost evaluate din punct de vedere olfactiv, vizual, gust și evaluarea globală, însă mulți participanți au ales să se înscrie în concurs și pentru categoria celei mai frumoase etichete a unei sticle de vin. 

BASF a acordat publicului larg posibilitatea de a vota pe pagina de Facebook eticheta preferată în cadrul etapelor regionale, dar și în marea finală.

Cea mai frumoasă etichetă aleasă de fanii paginii de Facebook BASF Agricultural Solutions

Apus de soare, Pinot Noir + Fetească NeagrăMoșia Panciu
Apus de soare, Pinot Noir + Fetească Neagră
Moșia Panciu

 

Cea mai frumoasă etichetă a unei sticle de vin din Regiunea Moldova

Al doilea premiu câștigat pentru Cea mai frumoasă etichetă a unei sticle de vin în etapa finală

 

 

 

 

“Apus de soare este gama noastră reprezentativă și este centrată în jurul poziționării brand-ului și a reprezentării grafice a Soarelui la Apus.

În logo-ul Moșia Panciu avem un element preluat de pe blazonul lui Ștefan cel Mare din ultimii ani de domnie- Soarele la Apus.”  – Marius Pricope, Proprietar

Vinul Apus de soare, Pinot Noir + Fetească Neagră, Moșia Panciu oferă o prospețime revigorantă, cu arome de fructe roșii. Analiza gustativă este reprezentată de un echilibru perfect între aciditate și restul de zahăr.

Truvai, MerlotCrama la Conu’ Chiroiu
Truvai, Merlot
Crama la Conu’ Chiroiu

 

Cea mai frumoasă etichetă a unei sticle de vin din Regiunea Muntenia

 

Truvai, Merlot, Crama la Conu’ Chiroiu este un vin roșu cu o culoare închisă și miresme de fructe roșii de pădure, care prezintă armonios un complex de arome ce au fost selectate și testate în urma mai multor analize realizate în cramă.

 

 

Vezi și: Care sunt cele mai bune vinuri românești? Câștigătorii concursului “Povești cu vinuri românești” 2023

1251, ChardonnayPodgoria Silvania
1251, Chardonnay
Podgoria Silvania

 

Cea mai frumoasă etichetă a unei sticle de vin în Regiunea Banat și Transilvania

 

1251, Podgoria Silvania este un Chardonnay cu o culoare strălucitoare și oferă un gust echilibrat în care predomină aromele de fructe albe cu o tentă minerală.

 

Sauvignon BlancCasa de Vinuri Negrini
Sauvignon Blanc
Casa de Vinuri Negrini

 

 

Cea mai frumoasă etichetă a unei sticle de vin din Regiunea Oltenia și Dobrogea

 

 

 

Sauvignon Blanc, Casa de Vinuri Negrini este un vin cu o aciditate moderată și culoare galben-verzui, care oferă un miros floral asemănător citricelor cu un gust rar întâlnit, proaspăt și vioi.

BASF a lansat în 2023 invitația de a crea coperta broșurii “Povești cu vinuri românești” către tinerii talentați din toată țara, studenți ai facultăților de design și arte.

Coperta câștigătoare a concursului "În vin stă creativitatea"
Coperta câștigătoare a concursului „În vin stă creativitatea”

 

Câștigătoarea categoriei de design a concursului “Povești cu vinuri românești” recunoaște că nu era decisă dacă să participe, dar inspirată chiar din numele concursului a început procesul de creație cu două zile înainte de termen.

“Concursul deja m-a ajutat extrem de mult, mi-a dat curaj să încerc, mă simt mult mai sigură pe mine, pe abilitățile mele, am reușit să formez conexiuni din punct de vedere profesional, lucru pentru care sunt extrem de recunoscătoare.” – Diana Burcea, studentă UVT – Facultatea de Arte și Design, câștigătoarea “În vin stă creativitatea”

 

Sursa: Catalogul concursului de vinuri “Povești cu vinuri românești” ediția a VIII-a, 2023, Organizat de BASF în colaborare cu ADAR

Articolul Povești cu vinuri românești 2023 Câștigătorii categoriilor cele mai frumoase etichete și cea mai creativă coperta a catalogului apare prima dată în Agroteca.

Grecia: Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise

Magda Dragu (gds.ro) Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii. Este cod roşu în Grecia. Serviciile de urgență sunt în alertă...