Prințul Harry își vizitează tatăl bolnav de cancer – britanicii visează la o împăcare istorică

După ce Ducele de Sussex a sosit marți la Londra, pentru a-l vizita pe regele Charles al III-lea, s-au reaprins speranțele unei reconcilieri în familia regală britanică.

 

Cel mai mic dintre fii monarhului a plecat din Los Angeles în câteva ore după anunțul șocant că tatăl său are cancer, descoperit în urmă cu câteva zile, în timpul unei operații la prostată.

A ajuns la Londra, iar de la aeroportul Heathrow s-a dus la Clarence House, reședința londoneză a Regelui.

La fel ca la încoronarea lui Charles, în luna mai 2023, prințul Harry, care este în conflict mai ales cu fratele său William, a venit din SUA singur, fără soția sa Meghan și cei doi copii.

„Este timpul ca Harry să se întoarcă acasă?”

Este întrebarea de pe prima pagină în majoritatea ziarelor britanice, care au dedicat articole lungi unei potențiale împăcări într-un moment greu pentru monarhie. Totodată, jurnaliștii britanici se întreabă dacă Harry îl va vizita și pe William și pe soția acestuia, prințesa Kate, care

se recuperează după o intervenții chirurgicale abdominale. Aceasta a fost spitalizată timp de două săptămâni, iar convalescența ar putea dura încă două luni.

Un articol din Daily Mail susține că Regele Charles este încă afectat de conflictul dintre fiii săi și speră într-o reconciliere, dar William ar fi convins că încrederea a fost compromisă definitiv. Totodată, Charles a continuat să își exprime afecțiunea pentru fiul său cel mic, amintind, de exemplu, „dragostea” pentru el în discursul avut după moartea Elisabetei a II-a, în urmă cu un an și jumătate.

Cartea lui Harry – prea greu de iertat pentru William

Pe de altă parte, Williams trece greu peste faptul că a fost criticat dur în autobiografia lui Harry, „Spare”, unde ducele de Sussex îl descrie ca fiind irascibil, și vorbește despre durerea sa de a fi fost „umbra lui, planul B” toată viața sa. În plus, el lasă să se înțeleagă că William nu s-a căsătorit din dragoste cu soția sa, Kate.

Prinții au apărut împreună ultima dată în septembrie 2022, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi nu au mai schimbat „un cuvânt” de luni de zile, potrivit analistului Richard Kay.

Oricum, nicio întâlnire între cei doi frați nu este planificată în timpul șederii lui Harry în Marea Britanie, cel puțin oficial.

Mai trebuie spus că înainte de publicarea cărții lui Harry, relația dintre cei doi fii ai lui Lady Di, foarte apropiați în trecut, se stricase serios, cu tensiuni și conflicte apărute sub presiunea continuă a tabloidelor.

Amintim, Harry și Meghan au renunțat la obligațiile lor și s-au mutat în SUA în 2020, de unde au criticat permanent monarhia britanică în mai multe interviuri, dar și pe Netflix, într-o serie de mare succes.

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...