PSD şi PNL discută din nou subiectul comasării alegerilor

O şedinţă a coaliţiei are loc, miercuri, în care liderii PSD şi PNL discută din nou subiectul comasării alegerilor, după mai multe încercări în care nu s-a ajuns la o înţelegere comună.

 

Potrivit unor surse politice, se conturează scenariul listelor comune la europarlamentare şi înţelegeri puctuale la alegerile locale, în cazul comasării în 9 iunie a celor două tipuri de alegeri. Este posibil şi un acord semnat, după şedinţele interne ale partidelor, după-amiază.

Liderii PSD şi PNL discutăm miercuri dimineaţa, înainte de şedinţa CSAT, pentru a pune la punct detaliile unei posibile comasări a alegerilor europarlamentare şi locale în luna iunie. În cazul unei înţelegeri, cele două partide ar urma să candideze pe liste comune la europarlamentare, iar la locale vor face înţelegeri punctuale, în zonele unde sunt primari ai Opoziţiei.

După discuţiile din coaliţie, PNL se reuneşte într-o şedinţă a conducerii partidului, începând cu ora 16.00, pentru a aproba posibila înţelegere cu socia-democraţii, şi la PSD fiind aşteptată o şedinţă internă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat marţi o posibilă alianţă între PSD şi PNL, la alegerile din acest an, pe fondul pericolului extremismului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre negocierile din coaliţie cu PNL, că una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitate României şi că el, doreşte ca miercuri să anunţe tot calendarul de alegeri.

”Cred că suntem nişte oameni serioşi, dacă venim în faţa românilor cu un proiect pentru anumite alegeri, venim cu un proiect de ţară pentru toate alegerile, dacă decidem acest lucru”, a mai afirmat Ciolacu.

El preciza că ”sunt două programe de armonizat”. ”Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Vom vedea şi percepţia românilor”, a arătat Ciolacu.

Prezidenţialele, în discuţie după primele rezultate ale alegerilor din luna iunie

Comasarea alegerilor parlamentare cu prezidenţialele şi un candidat comun la prezidenţiale încă nu a ajuns la un acord în coaliţia de guvernare, acest subiect urmând să fie discutat după rezultatul primelor alegeri din vară şi în funcţie de poziţionarea celor două partide în preferinţele electoratului.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, se va întâlni miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia şedinţei CSAT care începe la ora 13.00.

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...