Putin le cere ruşilor să aibă mai mulţi copii

Familiile din Rusia trebuie să aibă cel puţin doi copii de dragul supravieţuirii etnice a naţiunii şi trei sau mai mulţi dacă vor ca ea să se dezvolte şi să prospere, a declarat, joi, preşedintele Vladimir Putin.

Rusia a suferit pierderi grele, dar păstrate confidenţiale de la lansarea războiului său în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, şi sute de mii de oameni au plecat din ţară în semn de opunere faţă de conflict sau de teamă că vor fi chemaţi la luptă.

Putin le-a spus angajaţilor de la o fabrică de tancuri din regiunea Ural că doi copii de familie este numărul minim dacă popoarele din Rusia vor să îşi păstreze identităţile.

”Dacă vrem să supravieţuim ca un grup etnic – mă rog, sau ca grupuri etnice care locuiesc în Rusia – trebuie să fie cel puţin doi copii”, a spus el.

Dacă fiecare familie ar avea doar un copil, populaţia ar scădea, a afirmat el.

”Şi pentru a ne extinde şi a ne dezvolta, e nevoie de cel puţin trei copii”, a adăugat el.

Putin se declară un susţinător al ”valorilor tradiţionale” bazate pe familie, naţie şi credinţa creştin-ortodoxă. În decursul celor 24 de ani de putere ai său, ţara a restricţionat drastic exprimarea orientării sexuale şi a identităţii de gen şi a interzis ”mişcarea LGBT” pe motiv că ar fi ”extremistă”.

Rusia a suferit două decenii de un declin treptat al populaţiei, în urma prăbuşirii Uniunii Sovietice, exacerbat de probleme cronice precum alcoolismul.

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...