Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă

Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă de Autoritatea Sanitar Veterinară.

Decizia vine după ce analizele de apă au arătat că poluarea atinge valori crescute și există risc pentru consum, anunță Agenția de presă Rador. Pescarii români nu mai au voie să pescuiască scoici, vongole și rapane din zone precum Agigea și Mangalia.

Vezi și Maraton de degustări cu produse din Ţara Făgăraşului

Cei de la DSV, de la DSVSA au constatat, potrivit buletinelor de analiză din ultima perioadă, că s-au înregistrat depășiri ale nivelurilor speciilor de fitoplancton cu potențial toxic peste valorile limită menționate.

Hana scoicilor ar putea fi toxică și, implicit, aceste scoici, care ajung în cele din urmă în farfuriile turiștilor, ar putea fi contaminate.

Sănătatea românilor ar putea fi pusă în pericol pe litoralul Mării Negre, după ce s-a descoperit că nivelul toxinelor din apă a crescut.

Documentul a stărnit extrem de multă nemulțumire pentru că în astfel de situații este nevoie de cel puțin două analize.

Numai că nu există laboratoare în România care să efectueze aceste analize și, spun ei, dacă nu vor mai pescui scoici, ar putea da faliment în perioada următoare.

Articolul Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă apare prima dată în Agroteca.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din Europa. Media unui meniu de degustare e sub 100 EUR

Sabina Nisioi (bookingham.ro) În prezent, tot mai mulți antreprenori din HoReCa se orientează spre localurile de fine dining, care...