Directorul INSCOP, Remus Ştefureac, afirmă că, în contextul uneia dintre cele mai mari prezente din ultimii 30 de ani şi a unei diferenţe de aproape 1 milion de voturi în favoarea câştigătorului, rezultatul alegerilor prezidenţiale din România este „un semnal puternic de legitimitate democratică”.
Potrivit acestuia, a contesta o „asemenea evidenţă” demonstrează o „atitudine anti-democratică”, „anti-patriotică” şi care „face exclusiv jocul propagandei ruse”. Directorul INSCOP compară situaţia cu cea a alegerii preşedintelui Donald Trump în SUA „cu una dintre cele mai mari prezente la vot, o victorie masivă in Colegiul Electoral şi un vot popular confirmat în favoarea sa”.
Vezi și Fritz: George Simion a trecut o linie roşie
„Este ca şi cum te-ai îndoi de victoria lui Donald Trump, ceea ce este cu adevărat o inepţie”, afirmă Ştefureac.
„Cu una dintre cele mai mari prezente din ultimii 30 de ani şi o diferenţă de aproape 1 milion de voturi în favoarea câştigătorului, rezultatul alegerilor prezidenţiale din România este un semnal puternic de legitimitate democratică”, afirmă Remuş Ştefureac, directorul INSCOP, pe pagina sa de Facebook.
El spune că este exact, „dar exact” povestea alegerii preşedintelui Donald Trump în SUA cu „una dintre cele mai mari prezente la vot”, o „victorie masivă in Colegiul Electoral” şi un „vot popular” confirmat în favoarea sa.
„A contesta o asemenea evidenţă în România demonstrează o atitudine anti-democratică, anti-patriotică, una care face exclusiv jocul propagandei ruse. Este ca şi cum te-ai îndoi de victoria lui Donald Trump, ceea ce este cu adevărat o inepţie”, mai spune Ştefureac.
Marţi, Remus Ştefureac declara, în legătură cu rezultatul alegerilor prezidenţiale din 18 mai, că a contat prezenţa record, dar şi faptul că cei peste 60 de ani au votat împotriva unui risc economic, în condiţiile în care un potenţial succes al lui George Simion a fost văzut de cea mai mare parte a alegătorilor din această categorie de vârstă drept o ameninţare, „o catastrofă economică”.