România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei, arată un studiu BestJobs realizat în parteneriat cu Orion Innovation.

În luna august 2023 figurau 240.800 angajați în IT&C în țara noastră, 82% dintre ei având până în 34 de ani, potrivit datelor Eurostat. România se situează pe locul 5 în rândul țărilor UE ca procent de femei cu studii în IT&C.

Salariul mediu net pentru un specialist IT junior (0-2 ani experiență) pornește de la 800 euro net și poate ajunge la peste 3.000 euro net, în cazul unui specialist IT senior.

3 din 5 angajați în IT&C consideră 2024 un an care va aduce schimbări semnificative în industrie. Astfel, 47% dintre respondenții studiului consideră că este mai greu în această perioadă să facă o schimbare profesională.

CITEȘTE ȘI: Primăria Turda a lansat un soft ce identifică atracțiile turistice

Salariul (30%), posibilitățile de dezvoltare și creștere (20%), flexibilitatea modului de lucru (15%) și pachetul de beneficii (13%) sunt cele mai importante criterii de care specialiștii în IT țin cont în acceptarea unei oferte.

Angajații în IT preferă să lucreze remote (89%) măcar câteva zile pe săptămână, însă momentan modul de lucru este împărțit între remote (38%), hibrid (28%) și de la birou (36%).

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Legea restaurării naturii a fost aprobată

Legea restaurării naturii a fost aprobată de țările membre ale Uniunii Europene după multe întârzieri. Miniștrii mediului din UE au...