Rușii au confiscat fabrica de dulciuri a lui Petro Poroşenko, fostul preşedinte al Ucrainei

Cererea procuraturii ruse de a trece în proprietatea statului acţiunile fabricii de dulciuri Roshen a fost validată de un tribunal din oraşul rus Lipeţk, la 340 km sud de Moscova.

 

Totdată, instanța i-a interzis lui Poroşenko şi copiilor săi desfăşurarea oricărei activităţi economice pe teritoriul Rusiei, scrie agenţia EFE. Amintim, încă din anul 2015 Rusia pusese sechestru pe activele acelei fabrici, după ce în 2014 anexase Crimeea şi Petro Poroşenko a câștigat alegerile prezidențiale în Ucraina.

Apoi, în 2017, fabrica de la Lipeţk, cu circa 700 de angajaţi, şi-a oprit producţia, „ca urmare a influenţei factorilor geopolitici”, afirma corporaţia lui Poroşenko, care deține acum linii de producție în trei țări: Ucraina, Lituania și Ungaria.

Poreclit „Regele Ciocolatei”, magnatul Petro Poroşenko este un om de afaceri prosper, axat mai ales pe producţia de dulciuri. Politic, el are o poziție ambiguă – este ostil Rusiei, dar şi un opozant hotărât al actualului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, în fața căruia s-a văzut înfrânt la alegerile din urmă cu cinci ani. Întâmplător sau nu, din 2019, Poroşenko a fost acuzat de corupție în mai multe dosare, pe care le consideră „răzbunări politice jalnice”.

Ministrul israelian de externe spune că Israel e gata să înceapă un război total împotriva Hezbollah și Libanului

Dora Constantinovici (www.b1tv.ro) Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că în curând se va lua o decizie...