Sebastian Burduja: Am semnat o scrisoare de intenţie cu Lockheed Martin

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat că a semnat, la Boston o scrisoare de intenţie cu Lockheed Martin pentru bateriile de ultimă generaţie GridStar Flow.

Compania doreşte să exploreze noi pieţe şi a ales România. ”Putem astfel dezvolta în ţara noastră o unitate de producţie care va deveni un furnizor unic de flux GridStar în Uniunea Europeană şi în regiune”, a afirmat ministrul.

”Cu prilejul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, am semnat la Boston o scrisoare de intenţie cu Lockheed Martin, companie americană de top în domeniile aerospaţial, militar şi energetic. Este un prim pas pentru dezvoltarea tehnologiei de producţie a bateriilor în România. Şi nu orice fel de baterii, ci bateriile de ultimă generaţie produse de Lockheed Martin, GridStar Flow (baterie de flux redox), o soluţie inovatoare de stocare a energiei la scară largă pentru aplicaţii utilitare, comerciale, industriale şi militare”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Energiei.

Sebastian Burduja a explicat că este o tehnologie rentabilă şi eficientă pe termen lung, cu o durată de viaţă operaţională de 20 de ani şi care, foarte important, nu depinde de materii prime critice şi este prietenoasă cu mediul.

”Compania americană caută să stabilească parteneriate strategice pentru a dezvolta capacităţi de producţie GridStar Flow pe pieţele din întreaga lume. Au ales să exploreze România datorită poziţiei strategice, a capacităţii de producţie, a competenţelor inginerilor noştri, dar mai ales pentru că avem potenţialul de a deveni lider european în domeniul securităţii energetice şi al stocării energiei pe termen lung. Toate acestea înseamnă locuri de muncă bine plătite, prestigiu şi exporturi de valoare adăugată mare pentru România”, a mai transmis ministrul.

Acesta a precizat că a văzut o asemenea capacitate de stocare în baterii lângă Boston.

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...