Connect with us

Sport

Steaua câștigă Liga a IV-a București și merge la baraj

Published

on

steaua

Steaua a câștigat Liga a IV-a București și va reprezenta capitala la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

Decizia a fost luată de Asociația Municipală de Fotbal în contextul pandemiei de coronavirus și datorită incapacității celorlalte echipe de a asigura măsurile de siguranță sanitară.

Steaua a fost lider detașat întregul sezon și la întreruperea competiției avea victorii pe linie, 156 de goluri marcate și doar 5 primite.

Mai mult, Steaua a învins în campionat, la diferențe foarte mari, inclusiv adversarele pe care ar fi trebuit să le întâlnească în play-off-ul ligii, 4-1 cu Bucharest United, 4-0 cu Progresul București 2005 și 4-0 cu FC R 2.

Pe cine va întâlni Steaua la baraj?

Adversarele Stelei la mini-turneul de baraj sunt reprezentantele județelor Ialomița (Bărăganul Ciulnița sau Victoria Tăndărei, care sunt la egalitate de puncte) și Giurgiu (Victoria Adunații Copăceni sau Argeșul Mihăilești, liderii celor două serii).

Roș albaștrii vor juca primul meci pe 1 august cu echipa din Giurgiu și pe 5 august cu echipa din Ialomița. Meciurile vor avea loc pe teren neutru și, cel mai probabil, fără spectatori.

Având în vedere situația actuală din criza Covid-19 sunt șanse mari ca nici una din ligile județene să nu se mai reia, iar campioanele să fie desemnate pe baza clasamentului din luna martie.

Până acum au fost desemnate câștigătoare ale Ligii a IV-a CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești și Pescăruşul Sarichioi.