Connect with us

Sport

Steaua este Steaua, nu CSA, nu Fotbal Club Fcsb

Published

on

steaua 1987
Steaua București în 1987 | sursă foto: ripensia-sport-magazin.ro

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a transmis un comunicat ca urmare a lipsei de profesionalism a presei românești, în special a publicațiilor și televiziunilor de sport, în care atrage atenția că va sancționa dur orice canal media care continuă să dezinformeze și să încerce să inducă ideea că alte entități au vreo legătură cu istoria clubului Steaua București.

În acest moment, în România, există o singură entitate Steaua București, a cărei echipă de fotbal, înființată în 1947 și deținătoarea Cupei Campionilor Europeni și a Supercupei Europei, evoluează în Liga a IV-a, fiind liderul seriei București.

Citați-ne oricând, dar cu numele corect: Steaua București

Vă prezentăm în continuare comunicatul complet al clubului Steaua București, transmis redacției în această seară.

„Pentru corecta informare a opiniei publice, referitor la informațiile care circulă în spațiul public prin intermediul mass-media şi a unor instituții oficiale sportive, CSA „Steaua București” face următoarele precizări:

  1. Conform deciziilor ÎCCJ nr. 3425/2014 şi a CAB989A/2016, a prevederilor legislației audiovizualului în vigoare, cât şi a demersurilor Consiliului Național al Audiovizualului, Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA” reamintește tuturor instituțiilor de presă folosirea corectă a denumirii „STEAUA” sau „STEAUA BUCUREȘTI” în comunicările publice fără a se face asociere cu echipa Fotbal Club FCSB din Liga 1. Este de notorietate faptul că FCSB S.A. a pierdut definitiv dreptul de asociere cu marca STEAUA. Această situație se perpetuează cu toate că, din anul 2017 CNA, având în vedere deciziile instanțelor judecătorești, a transmis radiodifuzorilor o adresă de atenționare prin care le-a reamintit obligația de a asigura informarea corectă a publicului, pentru conformitate.
  2. Pe această cale, Steaua București asigură atât opinia publică cât şi suporterii steliști că face toate demersurile necesare legale pentru protejarea mărcilor „Steaua” şi „Steaua București”.
  3. Steaua București nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanțelor celui mai important club sportiv din România.
  4. Referitor la informațiile publicate pe site-ul fanatik.ro de jurnalistul Cristi Coste, în data de 26.02.2020, ora 13:50, în care se precizează că Victor Pițurcă va fi manager general la Steaua, precizăm că informația este falsă.
  5. Pagina de internet www.csasteaua.ro este singura sursă oficială de comunicare a Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” București cu privire la orice modificare referitoare la activitatea sportivă.”

Dinamo – Steaua, fără spectatori

Steaua va debuta în returul campionatului pe terenul celor de la CS Dinamo, vineri, 28 februarie 2020, de la ora 14:00. Meciul se va juca pe Stadionul Coresi, fără spectatori.

Steliștii sunt pe locul 1 în Liga a IV-a București cu maxim de victorii din 16 meciuri, 129 de goluri marcate și doar patru primite.

În ultimul amical al iernii, Steaua a trecut de echipa de Liga a III-a, Metalul Buzău, cu 5-1.