Stiluri de design interior eco în 2024

Schimbările climatice reprezintă o amenințare majoră pentru planeta noastră. Designul eco poate contribui la reducerea emisiilor de carbon și la protejarea mediului prin utilizarea de materiale durabile și reciclate, reducerea consumului de energie, utilizarea de soluții eficiente din punct de vedere al apei, printre altele.

Iată pe ce trebuie pus accent în 2024 când vine vorba de design eco:

Tendințe generale:

Sustenabilitate: Utilizarea materialelor ecologice, reciclate și durabile este o tendință importantă. Mobilierul second-hand, obiectele de artizanat și soluțiile creative de reutilizare sunt apreciate în acest an.

Minimalism: Un spațiu minimalist este mai ușor de întreținut și generează mai puține deșeuri. Se pune accent pe piese funcționale și de calitate, care durează mult timp.

Biofilie: Integrarea elementelor naturale în designul interior este o modalitate de a crea un spațiu mai relaxant și mai sănătos. Se folosesc plante verzi, materiale naturale, lumină naturală și priveliști către natură.

Stiluri specifice:

Japandi: Un stil minimalist care combină influențe japoneze și scandinave. Se caracterizează prin linii curate, culori neutre, materiale naturale și o atmosferă calmă.

Rustic modern: Un stil care combină elemente rustice cu o estetică modernă. Se folosesc materiale naturale, precum lemn și piatră, în combinație cu linii curate și culori neutre.

Boho chic: Un stil eclectic și relaxant, caracterizat prin culori vibrante, textile bogate, modele geometrice și o atmosferă artistică.

Materiale recomandate: lemn certificat FSC, bambus, rattan, in și bumbac organic, lână naturală, pietre naturale, vopsele și materiale de finisare non-toxice.

Sfaturi pentru un design interior eco:

Alegeți materiale durabile și reciclate. Optați pentru piese de mobilier multifuncționale. Reduceți consumul de energie folosind becuri LED și electrocasnice eficiente. Integrați plante verzi în spațiul interior. Alegeți vopsele și materiale de finisaj non-toxice.

Concluzie:

Designul interior eco este o modalitate de a crea un spațiu frumos, confortabil și durabil. Urmând tendințele actuale și folosind materiale și soluții ecologice, poți crea un spațiu care este benefic pentru tine și pentru planetă.

The post Stiluri de design interior eco în 2024 appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Grecia: Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise

Magda Dragu (gds.ro) Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii. Este cod roşu în Grecia. Serviciile de urgență sunt în alertă...