Tendințe în amenajări exterioare în 2024

Anul 2024 aduce o serie de tendințe interesante în amenajările exterioare, care pun accent pe sustenabilitate, funcționalitate și conexiune cu natura.

Iată câteva dintre cele mai importante tendințe ale anului 2024:

Spații verzi integrate:

Integrarea spațiilor verzi în designul exterior este esențială pentru a crea un mediu mai sănătos și mai relaxant. Se pot folosi plante diverse, crea grădini verticale, terase verzi sau chiar acoperișuri verzi.

 Materiale naturale:

Utilizarea materialelor naturale, cum ar fi lemnul, piatra sau bambusul, este o tendință în creștere. Aceste materiale oferă un aspect elegant și durabil, integrându-se armonios în mediul natural.

Mobilier multifuncțional:

Mobilierul multifuncțional este o soluție excelentă pentru a economisi spațiu și a maximiza funcționalitatea. Se pot alege piese de mobilier care pot fi utilizate pentru diverse scopuri, cum ar fi bănci cu spațiu de depozitare sau mese pliabile.

Iluminat inteligent:

Iluminatul inteligent poate fi utilizat pentru a crea o atmosferă specială în grădină sau pe terasă. Se pot folosi lumini LED cu temporizator, senzori de mișcare sau control prin aplicație.

Spații de relaxare:

Crearea unui spațiu de relaxare în aer liber este esențial pentru a te bucura de natură și de vremea bună. Se pot amenaja zone cu hamace, leagăne, scaune suspendate sau chiar un foișor.

Tehnologie integrată:

Integrarea tehnologiei în amenajările exterioare este o tendință în creștere. Se pot folosi sisteme de irigare automată, boxe inteligente sau chiar piscine cu auto-curățare.

 Sustenabilitate:

Sustenabilitatea este un aspect esențial în amenajările exterioare moderne. Se pot folosi materiale reciclate, plante care necesită puțină apă și sisteme de colectare a apei pluviale.

 Personalizare:

Atenție! Personalizarea amenajărilor exterioare este importantă pentru a crea un spațiu unic și confortabil. Se pot folosi accesorii decorative, plante preferate sau chiar elemente DIY.

Tendințele în amenajări exterioare se schimbă constant, dar accentul pe sustenabilitate, funcționalitate și conexiune cu natura va rămâne o prioritate.

The post Tendințe în amenajări exterioare în 2024 appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din Europa. Media unui meniu de degustare e sub 100 EUR

Sabina Nisioi (bookingham.ro) În prezent, tot mai mulți antreprenori din HoReCa se orientează spre localurile de fine dining, care...