Tipuri de faianță și gresie inovatoare în baie în 2024

Alegerea plăcilor ceramice potrivite pentru baie poate fi o provocare, având în vedere varietatea mare de opțiuni disponibile pe piață. Anul 2024 aduce o serie de tendințe inovatoare în domeniul faianței și gresiei, oferind soluții moderne și elegante pentru amenajarea băii.

Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de faianță și gresie:

 Faianță 3D:

Plăcile ceramice 3D creează iluzia de profunzime și textura pe pereții băii, oferind un aspect modern și spectaculos. Pot fi utilizate pentru a accentua un perete sau pentru a crea un design panoramic.

Format mare:

Plăcile ceramice de format mare, precum cele cu dimensiuni de 60×120 cm sau chiar mai mari, oferă un aspect minimalist și elegant, sporind senzația de spațiu în baie. Sunt ideale pentru băile cu suprafață mică sau pentru a crea un perete statement.

 Aspect natural:

Tendința spre materiale naturale se reflectă și în alegerea plăcilor ceramice. Texturile care imită lemnul, piatra sau marmura aduc un plus de căldură și naturalețe în baie.

 Mozaic:

Mozaicul revine în tendințe în 2024, oferind o varietate de opțiuni de personalizare a spațiului. Poate fi utilizat pentru a crea accente decorative pe pereți, dușuri sau chiar pe blaturi.

 Culori vibrante:

Pe lângă tonurile neutre clasice, culorile vibrante devin tot mai populare în 2024. Puteți opta pentru un perete statement cu o culoare îndrăzneață sau pentru combinații cromatice energizante.

 Ciment:

Plăcile ceramice cu aspect de ciment oferă un look industrial și modern, perfect pentru băile cu un stil minimalist sau urban.

7. Gresie portelanată:

Gresia portelanată rămâne o alegere populară datorită durabilității și rezistenței sale. În 2024, se remarcă modelele cu aspect de marmură sau piatră naturală, precum și cele cu finisaje mate sau satinate.

 Tehnologii inovatoare:

Plăcile ceramice moderne pot include diverse tehnologii inovatoare, precum:

Suprafațe antibacteriene: ideale pentru a menține un mediu curat și igienic în baie.

Suprafațe auto-curățate: care resping murdăria și calcarul, facilitând curățenia.

Sisteme de încălzire: integrate în plăcile ceramice, oferind un confort sporit în baie.

Alegerea tipului de faianță și gresie potrivită pentru baie va depinde de o serie de factori, precum stilul dorit, spațiul disponibil, bugetul și nevoile individuale. Este recomandat să consultați un specialist pentru a primi sfaturi personalizate și a vă ajuta să alegeți soluția optimă pentru baia dumneavoastră.

The post Tipuri de faianță și gresie inovatoare în baie în 2024 appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...