Top 10 greșeli în procesele de curățenie și igienizare a casei

Curățenia casei are o serie de beneficii importante pentru sănătatea, starea de bine și confortul nostru. Însă, din păcate, pe parcursul proceselor de curățenie și igienizare a casei se pot face greșeli.

Iată câteva greșeli în procesele de curățenie și igienizare a casei și cum să le remediezi:

Ignorarea zonelor greu accesibile: Zonele de sub mobilier, colțurile pereților și spațiile dintre aparate sunt adesea neglijate, aici putându-se acumula praf și murdărie.

 Utilizarea de produse chimice dure: Produsele chimice dure pot fi dăunătoare pentru sănătatea ta și pentru mediu. Optează pentru alternative naturale, cum ar fi oțetul alb sau bicarbonatul de sodiu.

Nepregătirea spațiului: Înainte de a începe curățenia, adună toate obiectele de pe jos și pune-le la locul lor. Acest lucru te va ajuta să cureți mai eficient.

 Utilizarea de cârpe murdare: Cârpele murdare pot răspândi bacteriile și pot face mai mult rău decât bine. Asigură-te că speli cârpele și bureții după fiecare utilizare.

Neglijarea dezinfectării: Dezinfectarea este esențială pentru a ucide bacteriile și virusurile. Asigură-te că dezinfectezi frecvent suprafețele atinse frecvent, cum ar fi clanțele ușilor, blaturile de bucătărie și telefoanele mobile.

Curățarea de sus în jos: Praful și murdăria cad pe jos, deci este mai eficient să începi curățenia de sus și să cobori treptat.

Aspirarea insuficientă: Aspirarea este o modalitate importantă de a îndepărta praful și murdăria de pe podele. Asigură-te că aspiri temeinic toate zonele casei, inclusiv sub mobilier.

Nepregătirea soluțiilor de curățenie: Citește cu atenție instrucțiunile de pe etichetele soluțiilor de curățenie și pregătește-le conform indicațiilor.

 Clătirea insuficientă: Clătirea insuficientă poate lăsa reziduuri de detergent care pot fi lipicioase și pot atrage praful. Asigură-te că clătești bine toate suprafețele după curățare.

 Amânarea curățeniei: Amânarea curățeniei poate duce la acumularea de praf, murdărie și bacterii. Stabilește un program regulat de curățenie și respectă-l.

Urmând aceste sfaturi, poți evita greșelile comune de curățenie și te poți asigura că locuința ta este curată și igienizată corespunzător.

The post Top 10 greșeli în procesele de curățenie și igienizare a casei appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...