Ucraina acuză Rusia că a executat prizonieri răniţi

Autorităţile ucrainene au anunţat că au deschis o anchetă privind presupusa execuţie prin împuşcare de către forţele ruseşti a şase soldaţi ucraineni neînarmaţi în oraşul Avdiivka şi a doi într-un sat din aceeaşi regiune, după ce Rusia a revendicat controlul total asupra zonei, relatează Reuters.

„A fost lansată o anchetă privind împuşcarea prizonierilor de război ucraineni neînarmaţi în Avdiivka şi Vesele”, a anunţat duminică procuratura din regiunea Doneţk.

Procurorii fac referire la informaţii despre „execuţia a şase prizonieri” într-o poziţie din Avdiivka, adăugând că aceştia sunt „grav răniţi şi aşteaptă să fie evacuaţi”. Procurorii au spus că informaţia a fost publicată pe Telegram, dar nu au menţionat sursa.

Televiziunea publică ucraineană Suspîlne l-a citat pe purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Dmitro Lîhovi, care a declarat: „Nu există încă nicio posibilitate de a confirma sau infirma” crimele de la Avdiivka, deoarece o anchetă este în curs de desfăşurare. Cu toate acestea, el a adăugat că nu ar fi prima dată când Rusia ar fi comis crime de război.

Biroul procurorului din Doneţk a declarat că un fragment video filmat de o dronă arată un soldat rus care împuşcă de la mică distanţă doi soldaţi ucraineni capturaţi în satul Vesele. „Obligat să lase prizonierii în viaţă, ocupantul îi ucide cu arme automate”, comentează biroul, fără a preciza când a avut loc incidentul.

 

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...