UPDATE: Nicușor Dan: ar fi păcat ca la Primăria Capitalei să se întoarcă PSD / Vrea să rămână independent

Dan vrea să rămână independent

Nicuşor Dan a fost întrebat la Prima News dacă ia în calcul să revină în USR, partidul pe care l-a fondat.

”Nu, eu sunt un primar independent”, a răspuns edilul.

El a menţionat că a avut o colaborarea foarte bună în Consiliul General şi cu USR, şi cu PMP, şi cu PNL.

”În spaţiul public am o colaborare foarte bună cu Forţa Dreptei, cu REPER”, a completat primarul.

Întrebat dacă va rămâne independent la aceste alegeri, primarul Nicuşor Dan a spus: ”La aceste alegeri, fără discuţie”.

El a respins şi ideea de a forma un alt partid în viitor.

”În ipoteza în care voi câştiga, voi fi un primar care va trebui să lucreze cu mai multe partide de dreapta care îl sprijină în CGMB şi e foarte greu să favorizezi un partid sau altul”, a precizat Nicuşor Dan.

Știre inițială

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat luni, 19 februarie, de ce nu este de acord cu comasarea alegerilor, subliniind că ”ar fi păcat” ca la Primăria Capitalei să se întoarcă PSD.

”Cert e că o să fie alegeri într-un tur. Nu ştiu dacă or să fie în septembrie, dar polarizeză, ai un partid mare care a avut mereu 30-35%, ai un primar în funcţie care are peste 30%. Şi atunci lupta se polarizează (..). Asta e frumuseţea votului în două tururi, într-un tur, oamenii votează pragmatic. Ce îmi doresc foarte tare şi de asta nu îmi place comasarea asta de alegeri locale şi naţionale, pentru că o să se suprapună teme şi nu o să avem spaţiu să ne prezentăm ideile. Oamenii nu vor avea acces facil la informaţia despre alegerile locale”, a declarat Nicuşor Dan la Prima News.

Primarul Capitalei a precizat că deja noi avem un deficit de democraţie prin modul în care se raportează presa la actorii politici şi o suprapunere face mesajul mai difuz.

”Absenţa la vot este, de asemenea, un semn electoral, nu cred că a aduce oamenii cu forţa la vot e semn de democraţie”, a explicat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a afirmat că are peste 30% în sondaje.

”Candidez ca să câştig, pentru că ar fi păcat ca după aceşti trei ani, pentru că unul am plătit datorii, în care am dus lucrurile într-o direcţie corectă, normală, să se întoarcă PSD cu ce a făcut în cei 12 ani”, a mai spus Nicuşor Dan.

”Am speranţa că oamenii se vor informa, am speranţa că în veşnica luptă dreapta versus PSD mulţi din votanţii de dreapta îmi vor da votul din nou”, a afirmat primarul.

 

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...