Vânzările de vehicule electrice stagnează în SUA și Europa pe fondul incertitudinii din piață

Se așteaptă ca în SUA și în Europa să se înregistreze o încetinire a cererii și a vânzărilor de vehicule electrice pe termen scurt, în timp ce China va crește, potrivit celui mai recent studiu EY Mobility Lens Forecaster.

În SUA, ratele ridicate ale dobânzilor, infrastructura de încărcare inadecvată și condițiile economice incerte au alimentat îngrijorările legate de accesibilitate și autonomie.

Europa este afectată de prețurile ridicate, de incertitudinea economică și de infrastructura inadecvată, ceea ce încetinește adoptarea vehiculelor electrice (VE).

China rămâne pe creștere, urmând ca vehiculele electrice cu baterii (BEV) să reprezinte peste 50% din totalul vânzărilor până în 2030 – cu doi ani mai repede decât sugerau previziunile anterioare.

În ciuda încetinirii actuale a vânzărilor de vehicule electrice în SUA și Europa, previziunile pe termen lung rămân neschimbate, așteptându-se ca BEV-urile să reprezinte 50% din vânzări până în 2030 în Europa și 2033 în SUA.

CITEȘTE ȘI: Vânzările de mașini au crescut cu 40% în luna aprilie, în China

Articolul Vânzările de vehicule electrice stagnează în SUA și Europa pe fondul incertitudinii din piață a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din Europa. Media unui meniu de degustare e sub 100 EUR

Sabina Nisioi (bookingham.ro) În prezent, tot mai mulți antreprenori din HoReCa se orientează spre localurile de fine dining, care...