Vrei o carieră în aviație? De ce să alegi Shell Team Aviation

Tocmai ai hotărât să reconfigurezi traseul profesional? Te afli la început de carieră și nu știi ce cale să alegi? Dacă te tentează o carieră în aviație ca stewardesă sau steward, calea aerului te așteaptă. Află de la specialiștii celei mai mari școli de aviație privată din România – Shell Team Aviation cum poți doar în 4 săptămâni să te specializezi în meseria de însoțitor de bord.

O schimbare de direcție a carierei poate părea o nebunie pentru cei din jur, însă este o decizie inspirată dacă nu te mai regăsești în domeniul actualului loc de muncă. O statistică publicată de www.careersidekick.com arată că în medie o persoană schimbă jobul la 2 ani și 7 luni. Iar 30% dintre angajații care schimbă jobul se orientează către un nou domeniu de activitate, potrivit aceleași surse. 43% dintre cei peste 2.200 de angajați participanți la studiu au raportat ca motiv pentru schimbare un mediu toxic la locul de muncă.

Aviația – un domeniu de interes pe piața muncii datorită dezvoltării continue a transportului aerian

Atunci când vorbim despre noi oportunități pe piața locurilor de muncă trebuie să amintim și aviația, căci este un domeniu în continuă dezvoltare. ”Una dintre meseriile la care tinerii din toată lumea aspiră este cu siguranță cea de steward. Astăzi, condițiile de angajare sunt mai relaxate ca niciodată pentru cei care au absolvit o școală de aviație și au acreditarea EASA. Sunt fericită să contribui la instruirea și formarea a mii de stewarzi cu care vă întâlniți la bordul avioanelor celor mai importante companii aeriene” a declarat Cristina Burdușel, manager Shell Team Aviation, cu o experiență de 14 ani în conducerea școlilor de aviație, pilot și fostă stewardesă.

- Publicitate -Domeniile Ostrov

Cât durează să ”ai meseria de steward în mână”?

Poate vă gândeați că durează câțiva ani să ai diploma de însoțitor de zbor, însă avem o veste bună. Școlarizarea se desfășoară în ritm intensiv însă durează doar o lună. Cursanții care trec examenul final vor avea un atestat recunoscut de EASA. ”La Shell Team Aviation, se organizează lunar cursuri noi într-unul dintre cele patru sedii centrale din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Bacău” a mai explicat managerul.

Procesul educațional este acreditat EASA și se desfășoară în conformitate cu normele europene

Toate sălile sunt dotate în conformitate cu normele UE și pun la dispoziția cursanților materiale și echipamente din avion. ”Sălile școlilor Shell Team Aviation sunt dotate cu echipamente ce imită întocmai cabina aeronavei, (scaune pax, strapontine, sisteme de oxigen, stație radio de salvare, extinctoare, veste de salvare, tobogane etc. Iar ulterior celor 100 de ore de pregătire teoretică, cursanții simulează supraviețuirea pe apă și lupta cu focul și fumul” a declarat Marc Mihai, lector Shell Team Aviation și steward cu experiență internațională. De asemenea, la școala de aviație, cursanții sunt învățați ce trebuie să facă în situații de extremă urgență. ”Procedurile esențiale de foc și fum în cabină se execută în macheta unui avion astfel încât elevii să se obișnuiască cu spațiul, lumina, semnale acustice, semnale luminoase, semnale de panică etc., a mai completat Cristina Burdușel.

Expertiza a 20 de a specialiști români în aviație pusă la dispoziția celor care doresc să devină însoțitori de zbor

Cea mai mare școală privată de aviație din România colaborează cu 20 de specialisți în aviație cu expertize diverse pentru instruirea viitorilor însoțitori de bord. ”În toată activitatea mea, am instruit circa 3.500 însoțitori de bord. Aceștia lucrează pentru companii precum ”Tarom”, ”Carpatair”, ”Hello Jet”, ”Aero Direct”, ”Dan Air”, ”Beez Airlines”, ”Animawings Air Legend”, ”Fly Lili”, ”Corendon”,, Avionexpress”, ”Rynair”, ”Wizz Air”, ”Emirates”, ”Qatar”, ”German Wings”, ”Delta” ,”Finnair”, ”Aer Lingus”, ”Volotea”, ”Easyjet” etc” a mai declarat Cristina Burdușel.

Ce spun stewarzii de azi, foștii cursanți de la Shell Team Aviation

Mădălina Gurău, stewardesă la Emirates, fostă cursantă a Cristinei Burdușel își aduce aminte de prima întâlnire cu lumea aviației: ”Deși au trecut 12 ani de atunci, îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri: dedicația lectorilor față de aviație și respectul față de cursanți, curajul, sprijinul pe care ți-l oferă. Sunt oameni plini de căldură și pasionați de ceea ce fac. De aceea îmi sunt aproape și astăzi cei de la Shell Team Aviation.”

Scripcaru Ionuț, 21 de ani, este steward la Flyyo by Aero Direct și a făcut cursurile de însoțitor de bord chiar din timpul liceului. ” Cursurile de Shell Team Aviation au fost pentru mine a fost o experiență foarte valoroasă și
și m-au pregătit foarte bine pentru o carieră de însoțitor de zbor. Apreciez exemplele practice date de instructorii de zbor, m-au ajutat să înțeleg responsabilitățile meseriei, să dezvolt abilități esențiale pentru siguranța și confortul pasagerilor dar și să lucrez în echipă cu colegii mei.”

Cursurile se pot plăti și în rate, iar viitorii stewarzi beneficiază de cazare în prețul școlarizării

”Cursurile costă 1.800 euro dacă sunt plătite integral, 2.000 euro dacă sunt plătite în rate sau 1.500 euro dacă înscrierea are loc alături de un prieten. Iar în prețul școlii este inclusă și cazarea viitorilor stewarzi” a mai declarat Cristina Burdușel. Vârsta cursanților trebuie să fie de minimum 18 ani, iar diploma de Bacalaureat nu este o condiție obligatorie.

Germania: Rusia a efectuat cel puţin 50 de atacuri hibride împotriva a 13 ţări din Europa

Autorităţile din Germania au deschis luni o anchetă după ce zece drone misterioase au survolat zona militară a sitului...